10 Haziran 2009 Çarşamba

ETLİ KARALAHANA SARMASI




Malzeme:
300 gr. kara lahana yaprağı
300 gr. dolmalık kıyma
3 orta boy soğan
2 orta boy domates veya 2 çorba kasığı salça
1,5 su bardağı pirinç
3 kaşık tereyağı
1 çorba kaşığı salça
1,5 demet maydanoz
Tuz
Karabiber

Yapılışı:
Lahana yapraklarını yıkayın. Kaynar suda 15 dakika haşlayın. Sudan çıkartıp, süzün.
Malzeme listesindeki iç harcını hazırlayın. Bir tencerede 3 kaşık yağı eritip 1 kaşık salçayı kavurun. Yaprağın dış kısmı avucunuzun içine gelecek şekilde elinize alın. Harçtan 1 tatlı kaşığı kadar yaprağa uzunlamasına yayın, yanlardan kıvırın ve parmak şeklini alacak şekilde sarın. Tencereye düzgünce dizin. Sarmaların üzerini basacak şekilde kaynar su katın. Kısık ateşte pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder