10 Haziran 2009 Çarşamba

FIRINDA ÇUPRA




MALZEMELER:

3 Adet çupra (kişi sayısına göre)
1 adet domates
1 adet sivribiber
1 baş sarımsak
tuz,biberiye,zeytinyağı

İlk önce sarmısaklar temizlenip kıyılır. Biberin çekirdekli kısmı çıkartılıp uzunlamasına ve enlemesine ortadan bölünür. Domatesler kabukları soyulmadan çok kalın olmamak kaydı ile yuvarlak olarak dilimlenir. Temizlenmiş olan balıkların içi önü ve arkası tuzlandıktan sonra ön ve arka kısmına çaprazlamasına iki adet çizik atılır. bu çiziklerin içine sarmısak yerleştirilir. Daha sonra iç kısmına sırası ile sarmısak, sivribiber, domates, sivri biber konup iki adet kürdan ile tutturulur. Bir iki tutam biberiye serpilir. Fırın tepsisine konup üzerlesine çok az zeytinyağ gezdirilip 180 derecede pişmesi sağlanır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder