13 Ocak 2010 Çarşamba

Ceviz Tatlısı Nasıl Yapılır , Ceviz Tatlısı tarifi

HAMURU İÇİN:

* 3 yumurta
* 1.5 bardak kıyılmış ceviz
* 1 paket (250 gr) margarin
* 1 paket vanilya
* 1 paket kabartma tozu
* Aldığı kadar un

ŞERBETİ İÇİN:

* 3 bardak şeker
* 4 bardak su
* Yarım limon suyu

* Hamur için tüm malzemeleri karıstırlım. Unu elimize yapısmayacak kıvama gelene dek ekleyelim. Yumusak bir hamur elde edelim.
* Sonra hamur parca parca alıp rulo halıne getırelım. Verev küçük sekilde keselim. 180 derecelik fırında pişirelim.
* Şekeri, suyu, limonu koyup kaynatalım. Serbetimizi hazırlayalım.
* Fırından cıkan hamurumuz sıcak şerbetimiz ılık olacak.Şerbeti üstüne dökelim ve şerbetini cekince hindistan cevizi ile süsleyelim..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder