250 gr margarin (ben hüner kullanıyorum)
*
1 çay bardağı pudra şekeri
*
2 yumurta
*
2 yemek kaşığı ince irmik
*
2 yemek kaşığı hindistan cevizi
*
1 paket kabartma tozu
*
Aldığı kadar un
*
6 su bardağı su
*
3 bardak şeker
*
Yarım limon suyu
*
1 paket vanilya
*
Yumuşamış margarini, pudra şekerini 1 yumurta ve 1 yumurta akını (sarısını ayıralım), irmiği, hindistan cevizini, kabartma tozunu ve unu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak ve ele yapişmayacak bir hamur elde edene kadar yoğurup un koyalım.
*
Hamuru biraz dinlendirip ceviz büyüklüğünde hamur yuvarlayıp tepsimize dizelim. Üstüne 1 tane fındık koyup ayırdığımız yumurta sarısını sürelim ve 180 derecede pişirelim.
*
Bu arada şekerpareyi fırına verince şerbeti hazırlayalım. Tencereye şekeri, suyu, limon suyunu, vanilyayı koyup kaynatalım.
*
Fırından çıkan şekerpareleri 2 dakika dinlendirdikten sonra sıcak şerbeti üstüne dökelim. (İkisi de sıcak olacak)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder