13 Ocak 2010 Çarşamba

Şeker Pare Tatlısı Nasıl Yapılır , Şeker Pare Tatlısı Tarifi

250 gr margarin (ben hüner kullanıyorum)
*

1 çay bardağı pudra şekeri
*

2 yumurta
*

2 yemek kaşığı ince irmik
*

2 yemek kaşığı hindistan cevizi
*

1 paket kabartma tozu
*

Aldığı kadar un
*

6 su bardağı su
*

3 bardak şeker
*

Yarım limon suyu
*

1 paket vanilya

*

Yumuşamış margarini, pudra şekerini 1 yumurta ve 1 yumurta akını (sarısını ayıralım), irmiği, hindistan cevizini, kabartma tozunu ve unu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak ve ele yapişmayacak bir hamur elde edene kadar yoğurup un koyalım.
*

Hamuru biraz dinlendirip ceviz büyüklüğünde hamur yuvarlayıp tepsimize dizelim. Üstüne 1 tane fındık koyup ayırdığımız yumurta sarısını sürelim ve 180 derecede pişirelim.
*

Bu arada şekerpareyi fırına verince şerbeti hazırlayalım. Tencereye şekeri, suyu, limon suyunu, vanilyayı koyup kaynatalım.
*

Fırından çıkan şekerpareleri 2 dakika dinlendirdikten sonra sıcak şerbeti üstüne dökelim. (İkisi de sıcak olacak)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder