13 Ocak 2010 Çarşamba

Hindistan cevizli tatlı nasıl yapılır ,Hindistan cevizli tatlı tarifi

* 6 yumurta
* 1 su bardağı hindistan cevizi
* 1 su bardağı şeker
* 1 dolu su bardağı un
* 1 su bardağı sıvıyağ
* 1 paket kabartma tozu
* 1 paket vanilya

Serbeti için:

* 2 su bardağa yakın şeker
* 4 su bardağı su

* Yumurtalarla şekeri 10 dakikaya yakın çırpalım.. Köpük köpük kabarması gerekiyor.
* Sıvıyağı, hindistan cevizini, vanilyayı, unla kabartma tozunu eleyelim ve kaşıkla yavas yavas karıstıralım.
* Yağlanmıs tepsiye dökelim ve 180 derecede üstü kızarana kadar pişirelim.
* Şekerle suyu 10 dakika kaynatalım ve sogumus kekimizin üstüne kepçe kepçe dökelim.
* Soğuyunca üstüne hindistan cevizi serpelim, dolapta soğutalım..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder